ANKARA / MAMAK - Nedim İnal İlkokulu

Şbt

Okulumuz 2023/2024 Teknofest Projelerimizin videosu hazırlandı.

Şbt

Hem eTwinning platformunda kazandığımız başarılara yer verdiğimiz hem eTwinning platformunun tanıtımını yaptığımız eTwinning köşemiz eTwinning Okul takımımızda yer alan öğretmenlerimiz desteğiyle hazırlandı.Bu köşemizle öğrencilerimiz arasında farkındalığı arttırarak, onları projelerde aktif rol almaya teşvik etmeyi hedefliyoruz.Projelerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 2.dönem öğretmenler kurulu toplantısı 05.02.2024-Pazartesi saat 14.45'te okulumuz konferans salonunda yapıldı.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yarıyıl tatil  kitabı yayınlandı

Kitapta, çocuklarımızın tatil süresince aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirebilmeleri için günlük olarak farklı etkinliklere yer verilmiştir. Her tatil günü için bulacağınız öneriler, çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunacak şekilde tasarlanmıştır.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

Ekm

Kuruculuğunu okulumuz öğretmenlerinden Elif KOÇ ÜNALDI'nın üstlendiği ve yine okulumuz öğretmenlerinden Emine GÜRBÜZ'ün ortak olduğu Sırbistan kurucu ortaklı eTwinning projemiz başladı.

Ekm

Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG), okul içinde ve dışında öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, değer ve tutumlarının gelişimini destekleyen, etkili öğrenme ve öğretme ortamları oluşturmada öğretmene destek sağlayan süreçler bütünü olarak tanımlanmaktadır.

"Atatürk'ten bize bir armağansın,

Sevgili başkentim, güzel Ankara'm;

Ay yıldız, burcunda hep dalgalansın

Sevgili başkentim, güzel Ankara'm."

Ekm

Okumayı öğrenirken zorluk yaşayan, yazarken harf atlayan, harfleri ve sayıları birbirine karıştıran, rakamları tersten yazan, sıralı ezber gerektiren konuları ezberlemekte güçlük çeken ya da çarpım tablosu ezberlerken veya sayarken zorluk çeken, sağını solunu ayırt etmekte karıştıran çocuklarımızın yaşadığı bu öğrenme güçlüğünde yanlarındayız. Disleksi, bir hastalık değildir, üstün zekâlı çocuklarda da görülebilir. Farklı öğrendikleri için öğrenmekte güçlük çekebilmektedirler. Her yıl binlerce çocuk disleksi tanısı almaktadır. Bizler çocuklarımızı fark edip, desteklemeliyiz. YALNIZ DEĞİLSİNİZ!

Ekm

Mili Eğitim Bakanlığı, Bağımlılıkla Mücadele Programı kapsamında sağlıklı yaşam, alkol, tütün, madde ve teknoloji bağımlılığı konusunda okulumuza ulaştı.

May

Atmıyoruz Oynuyoruz/ Don't Throw Let's Play eTwinning Projemizde sona yaklaştık. Okulumuz öğretmenlerinden Elif KOÇ ÜNALDI ve Emine GÜRBÜZ tarafından yapılan projemizin hem Ulusal hem de Avrupa Kalite Etiketi ile taçlanması dileğiyle...

May

"SAĞLIK AVCILARI" projemizle öğrencilerimizin  sağlıklı bir yaşam sürmenin ön koşulu olan  dengeli ve düzenli beslenmenin ve   spor yapmanın sağlık üzerindeki faydalarını  kavrayarak bunu bir yaşam biçimi haline getirmeleri amaçlanmıştır.

Nis

Geleceğimizin sağlam temeller üzerinde ilerleyebilmesi için kritik dönemde olan okulöncesi çocuklarımızı tüketicilikten ve ekran bağımlılığından uzak tutmak, teknolojiyi verimli kullanmak adına Esra ÖZDEMİR öğretmenimizin de aralarında bulunduğu TEKNOLOJİNİN İÇİNDEN  GEÇ DOĞAYI SEÇ adlı projemiz tasarlanmıştır.